Számomra egy nagyon jó találkozás volt ezekkel a csodálatos lámpákkal. Mindig, amikor csak böngészem a kínálatot elcsodálkozom az ötletes formavilágon és a nagy színválasztékon.

A Lampalu egy magyar cég, körülbelül nyolc évvel ezelőtt kezdték el lámpákat tervezni és készíteni. Hosszú fejlesztőmunka eredményeként született meg saját tervezésű, egyedi formavilágú lámpakollekció. Megpróbáltak szakítani a megszokott formákkal és alapanyagokkal és az egyedi technikának köszönhetően merőben új formák kialakítására is lehetőség nyílt.A lámpák alapanyaga kiváló minőségű, formatartó, 0.18mm vastagságú színterezett alumínium ötvözet melyet könnyű megmunkálni és hatalmas színválasztékban érhető el. Kialakításuk szerint kétféle lámpatípus készül, az egyiknél a hajlékony vázszerkezet biztosítja a tartást, az alumínium elemek a formát, a megjelenést adják, a másik típusnál az elemek illesztése szegecsekkel történik, így a szerkezet rendkívül rugalmas és formatartó.

A lámpaelemek méretre vágása és összeszerelése kizárólag kézimunkával készül, saját műhelyükben Gödön. A lámpák vázszerkezete fehérben és feketében is el választható, valamint a textilkábel és a mennyezeti rózsa színe is kiválasztható, sőt tanácsot adunk abban is, hogy milyen izzó kerüljön az adott modellbe. Néhány termék többféle méretben is megrendelhető, így jobban illeszkedik a különböző belmagasságú terekhez. A Lampalu csodálatos lámpáit megnézhetitek oldalunkon.