Elektromos fűtési kisokos

 

Az elektromos fűtési megoldásnak több válfaja létezik, bemutatjuk azokat, amelyek új szolgáltatásként a Fénymánia bemutatótermében is megtekinthetőek és megrendelhetőek.

Miért jó az elektromos fűtés?

A modern elektromos fűtéstechnológia előnyei:

  • Nem kell hozzá kazánt vásárolni.
  • Csőrendszert, kéményt (kéménybélelést) sem igényel.
  • Hatósági engedélyeztetés sincs.
  • Felszerelése kisebb kivitelezési munkálattal jár, így másodlagos, kiegészítő fűtésként is könnyen alkalmazható.
  • Az elektromos fűtőberendezés nem igényel karbantartást, amely folyamatos költséggel járna.
  • Nem csak a telepítése olcsóbb, hanem az üzemeltetése is, hiszen az elektromos áram jelenleg közel 12 százalékkal olcsóbb, mint a földgáz.
  • Környezetbarátabb alternatíva.

Nézzük akkor, hogy az elektromos fűtés milyen eszközökkel valósítható meg.

 

  • Elektromos fűtőpanel

Az elektromos fűtőpanelek falra szerelhető fűtőegységek, melyeket legegyszerűbben egy elektromos konvektorként lehetne leírni.

Forrás: entherma.com

Ezek a fűtőpanelek fentről lefelé melegítik be a teret a levegő keringtetése által. Tehát egyrészt van egy hőáramlás, de maga a fűtőpanel is sugározza a hőt. (Konvenciós és infra elven is fűt.)

Nagyobb belmagasságú terekben azért ideális, mert egyenletes a hőeloszlása, vagyis pl. egy galériás helyiségben nem csak a felső légtérben lesz meleg.

! Fontos megemlíteni, hogy az elektromos fűtőpanel nem egyenlő az ún. infrapanellel, ez utóbbiról hamarosan szót ejtünk!

Egyes elektromos fűtőpanelek programozható termosztáttal rendelkeznek, míg mások  Wi-Fi-n keresztül vezérelhetők egy ingyenes alkalmazás segítségével, így távolról is könnyen szabályozhatjuk a fűtést.

Létezik hőtárolós elektromos fűtőpanel is, amely 3 lenyűgöző fűtési technológiával: a konvekció, a sugárzó hő és a hőtárolás egyedülálló kombinációjával működik. Ez nemcsak megnövelt teljesítményt ígér, hanem optimalizálja a működési költségeket is. Különösen alkalmas nagy helyiségekbe, hatékony átmeneti fűtésként vagy az elavult éjszakai fűtőtestek helyettesítésére is ideális.

 

 

  • Elektromos infrafűtés

Az infravörös fűtés a napsugárzás elvén alapul: nem a környező levegőt melegíti, hanem a mennyezet, a falak, a tárgyak és az emberek veszik fel a sugárzó hőt. A környezet tárolja ezt a meleget, és úgynevezett másodlagos sugárzással leadja a helyiségbe, ezzel kellemes, egyenletes klímát teremtve.

Az infrafűtés esetében az érzékelt hőmérséklet akár 2-3 fokkal magasabb, mint a tényleges szobahőmérséklet. A helyiség levegőjének hőmérséklete így anélkül csökkenthető, hogy ez a komfortérzetet befolyásolná. Minden egyes fok, amennyivel a levegő hőmérséklete csökken, körülbelül 5 százalékos energiamegtakarítást jelent, így ez a fűtési rendszer akár 15 százalékos megtakarítást is eredményezhet!

Az infrapanel legtöbbször egy fehér vagy átlátszó képre (tükörre) emlékeztet, amelyet akár függőlegesen, akár vízszintesen, a mennyezeten is elhelyezhetnek. Az ETHERMA osztrák, prémium minőségű vékony üvegfelületei tiszta fehér és tükörfényezésben is kaphatóak. De igény esetén a design is személyre szabható, így akár a tér stílusához igazodó műalkotásként is funkcionálhat.

 

 

  • Elektromos padlófűtés

A padlófűtést is érdemes azoknak választaniuk, akik egyébként is kisebb felújítást, átalakítást terveznek az épületen, de egy új épület fűtési rendszeréhez is alkalmas megoldás.

A beszerelése egyszerű és gyors, de egyes esetekben - például hidegburkolat esetében - bontási munkálatokkal is járhat. A beszerelés után azonban teljesen láthatatlan, és nem igényel karbantartást sem. Jó hír, hogy szinte bármilyen padlóburkolat alá felszerelhető! 

Sajnos a levegő (és a benne lévő pollenek, poratkák) keringetése egyeseknél allergiás reakciót vált ki, míg a padlófűtés esetében az ilyen allergiás reakció esélye csekély.

Az elektromos padlófűtés energiatakarékos, hiszen egyrészt nem kell hosszú csöveken keresztül eljuttatni mindenhová a melegvizet, amely energiaveszteséggel  jár, ráadásul az elektromos padlófűtés helyiségenként is állítható. 

Mivel a fűtés közvetlenül a padlóburkolat alatt van, a rendszer nagyon gyorsan reagál. A hőszigeteléstől függően akár 15 perc elteltével élvezhetjük a meleget. A sugárzó hő pedig magas komfortérzetet biztosít.

A Fénymánia lámpa és csillár üzletben személyesen is megtekinthetőek a prémium minőségű osztrák Etherma elektromos fűtőpanelek, továbbá minden szükséges eszköz megrendelhető a webáruházból is.

 

Mennyibe kerül az elektromos fűtés telepítése?

A megrendelt termékek telepítéséhez, szereléséhez szakértő villanyszerelő kollégákat is tudunk ajánlani!

Az elektromos fűtő- és infrapanelek felszerelésének költsége: 22 000 Ft/db. Az ár tartalmazza a felrögzítést, szükség esetén a hálózati kábel csatlakoztatását szabványosan kialakított elosztó dobozban, valamint a szigetelési ellenállás mérést és erről készült jegyzőkönyv készítését is.

Az elektromos padlófűtés telepítésére egyedi árajánlatot készítünk.

 

Az elektromos padló- és infrafűtés telepítésekor a nálunk vásárolt termosztátokat díjmentesen telepítjük a szakszerűen előkészített helyre!

 

Üzletünkben meg tudjátok nézni élőben is ezeket a szép és praktikus elektromos fűtési rendszereket, mindhárom megoldásból állítottunk ki nektek egy kis ízelítőt.

 

 

 

További információért látogass el weboldalunkra vagy bemutatótermünkbe, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésetekre!