Miért válasszunk ventilátoros lámpát?

 

A ventilátoros lámpa legnagyobb előnye, hogy egyszerre szolgálja ki a világítási és hűtési igényeinket. De nézzük meg részletesebben, mi szól még mellette.

 

Ventilátoros lámpa konra klíma

Ne csak a klímaberendezés jusson eszünkbe, amikor hűtésről beszélünk! Bár egy mennyezeti ventilátor ténylegesen nem képes hűteni, az általa keringetett levegőtől viszont egyértelműen kellemesebben érezhetjük magunkat. Jó alternatíva azoknak, akik a klíma hűtését drasztikusnak érzik, vagy nem engedhetnek meg drága készüléket.

Az együtt élők között sokszor lehet vita forrása, hogy az egyiknek folyamatosan melege van és éjszaka is klímázna, míg a másik felet ez kifejezetten zavarja. Köztes megoldás lehet a mennyezeti ventilátor, amelynek egyenletes zümmögésére még elaludni is jobb.

 

 

Forrás: EGLO

Mennyire hangos egy ventilátoros lámpa?

Persze adódik a kérdés és a következő vitaforrás pont ebből a zümmögésből, hogy ez mennyire zavaró? Sokkal kevésbé, mint elsőre gondolnánk!  A forgó fém lapátok valamivel hangosabbak, a fa vagy MDF lapátos típusok csendesebb működésre képesek.

Ráadásul ha egy kicsivel nagyobb méretű ventilátort választunk, akkor elegendő azt kisebb fordulatszámra állítani, ami halkabb működést is jelent.

 

Ventilátoros lámpa kontra álló ventilátor

Álló vagy állványos ventilátornál a mennyezeti verzió kíméletesebb, nem kapunk huzatot a közvetlen felénk áramló levegőtől. További előnye még az értékes helymegtakarítás, hiszen nincs útban, nem foglal helyet a padlón. Ráadásul nem kell húzni-vonni, cipelni, nem dől el, nem bukik hasra senki a zsinórjában!

 

Energiatakarékosság

A ventilátoros lámpák energiatakarékos alternatívát nyújtanak a hagyományos klímaberendezésekhez képest, hiszen kevesebb energiát fogyasztanak, ráadásul többségük LED-es fényforrással működik.

De a klíma kiegészítéseként is jó szolgálatot tehetnek, mivel segítenek a lakásban szétosztani a hűvös levegőt. A megfordítható keringési irány miatt pedig a hűvösebb hónapokban a meleg levegő jobb eloszlásában is segítenek! 

 

Költséghatékonyság

A ventilátoros lámpa beépítésével sem kell annyit bajlódni, engedélyt sem igényel a telepítése, és a korszerű távirányítós modelleknél plusz vezetékek behúzására sincs szükség.

Továbbá nincs kötelező szerviz, mi magunk is tudjuk takarítani. Ugyanakkor 5 év gyártói garancia jár a legtöbb termékre, a szortimentünkben az EGLO termékeinél ez biztosítva van!

 

Fotó: EGLO Cadiz

 

Világítás

És még nem is beszéltünk a ventilátoros lámpák másik nagy előnyéről, a világításról! Két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen a levegőt is keringeti és fénye is van!

Természetesen lehetséges a világítás felkapcsolása a ventilátor bekapcsolása nélkül, vagy fordítva. Ez távirányítóval, vagy fali vezérlővel irányítható.

Esztétikum

Míg egy klímánál kifejezetten nem cél, hogy feltűnő legyen, egy ventilátoros lámpa nem csak komfortérzetünket javíthatja, hanem otthonunkat is feldobhatja. Számos stílust, kivitelt és színválasztékok találhatunk, érdemes böngészni a Fénymánia kínálatát!

 

Forrás: Nova Luce

 

Felszerelés

A ventilátoros lámpa megvásárlása előtt viszont tisztában kell lenni néhány tecnikai feltétellel, melyről az EGLO szakértői cikkéből lehet közérthető módon tájékozódni.

Összességében a ventilátoros lámpák praktikus és sokoldalú megoldást kínálnak, ideálisak lehetnek hálószobába, nappaliba, étkezőkbe vagy bárhová, ahol szükség van a légmozgásra és a világításra is.

Lámpaboltunkban az EGLO és a Nova Luce termékeit ajánljuk. Már alig több, mint 40 ezer forinttól beszerezhető egy ventilátoros lámpa, érdemes megfontolni!